”Sanseintegrationsbehandling har til hensigt at kunne støtte beboerne i at organisere sanseimpulser fra egen krop og omgivelser, så man kan bruge kroppen effektivt og målbart”. (Citat Birgitte Gammeltoft, tidskriftet Vidende fællesskaber, 2009).
Sensorisk træning tager afsæt i at alle mennesker er aktivitetsvæsener - at al aktivitet skal have en betydning. Sanserne styrer hvordan vi oplever os selv og verdenen. Det enkelte menneske sanser verden på sin egen unikke måde.
Forud for opstart af sensorisk træning, laves der en sensorisk profil af hver enkelt beboer. Ud fra profilen tilrettelægges en sensorisk diæt, som retter sig imod hvilke sanser der bør stimuleres eller beroliges/hæmmes.
Formålet med sensorisk træning er at skabe en bedre kontakt til kroppen – at mærke sig selv. Med den sensoriske træning tilstræber vi at støtte den enkelte beboer til bedre indre balance og til at mindske affekthandlinger og voldsom adfærd, både fysisk og psykisk. Flere beboere har hjælpemidler, der støtter dem i forhold til at regulere sansestimuli i hverdagen.